Български общини с Европейски етикет за иновации и добро управление от Съвета на Европа

Кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев получи Кристален приз и Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа на 24 ноември, в рамките на тридневния форум „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

Община Свищов е сред отличените с Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа 22 български общини – Ардино, Банско, Берковица, Вълчи Дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна Баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Костинброд, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърница, Тетевен, Троян и Търговище, а наградата е признание и удостоверява, че дадена община отговаря на европейските стандарти за качество на управлението на местно ниво.

Форумът се организира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ с цел да се представят добри практики за развитие и укрепване на местното самоуправление и местната демокрация в България. В него участваха членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, национални експерти, представители на НСОРБ, на българските общини, на МРРБ, на Съвета на Европа.

Практиката, която Община Свищов представи и предизвика изключителен интерес сред другите участници, е презентация на разработената Платформа за разделно събиране на отпадъци в Община Свищов от юридически лица.

Онлайн платформата има за цел да проследява напредъка на регистрираните юридически лица по дейности, свързани с разделното събиране на отпадъци, като същевременно ги обучава в правилата за това. Тя насърчава екологичното мислене и допринася за повишаването на екологичната култура на обществото.

Платформата е базов проект, който може да бъде разширяван, допълван и надграждан с още участници, дейности и функции и кореспондира с общинските политики в сферата на екологията и Програмата за управление на отпадъци в община Свищов.

Снимка: Пресцентър Община Свищов

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!