Хари Потър във Виена

„Хари Потър: Изложбата“ представя магическия свят на легендарната поредица с помощта на завладяващ дизайн. Събитието ще отпразнува своята европейска премиера във Виена на 16 декември 2022 г. Известни сцени и герои оживяват, а посетителите могат да се докоснат до оригиналните костюми и реквизит от филмите, съобщават от Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.

Светът на магьосниците е детската мечта на много хора по целия свят и поради тази причина Warner Bros.Themed Entertainment заедно с Imagine Exhibitions und EMC Presents предлагат на феновете на Хари Потър едно вълшебно пътешествие. В годините, откакто Хари Потър беше отвлечен от гара Кингс Крос, перон Девет и три четвърти, точно в единадесет часа, неговите невероятни приключения оставиха уникален и траен отпечатък в поп културата. Професор Дъмбълдор, Дебелата дама, Хари, Рон и Хърмаяни, а така също и другите членове на магьосническото семейство Уизли оживяват в мащабната пътуваща експозиция „Хари Потър: Изложбата“, която може да се види от 16 декември 2022 г. във Виена. В нейната основа са известните романи на Джоан Роулинг и осемте филма, базирани на тях, пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“ и първите две части на филмите „Фантастичните животни“. Емблематични персонажи, сцени и магически същества оживяват с помощта на завладяващ дизайн и модерни технологии. Посетителите могат също да се полюбуват на оригинален реквизит и костюми, да приготвят отвари или да поиграят на куидич, играта на магьосници на летящи метли. Пътешествието започва именно от гара Кингс Крос, перон Девет и три четвърти, а след това следват изненадите. Освен това феновете ще могат да си купят лицензирани продукти, вдъхновени от филмите за Хари Потър, както и ексклузивни поръчкови артикули, които не се предлагат в нито един друг магьоснически свят.

Световната премиера на „Хари Потър: Изложбата“ през миналия февруари в Института Франклин във Филаделфия, САЩ, беше посетена от стотици хиляди фенове, което я превърна в една от най-посещаваните изложби в историята на музея. Изложбата във Виена е първата в Европа и ще бъде отворена до 19 март 2023 г., след което ще продължи да обикаля света и ще посети градове в Латинска Америка, Азия и Европа.

Снимки: © Harry Potter The Exhibition /S. Ramones

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!