Ново признание за Английската

30 училища и неправителствени организации получиха от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) сертификат и плакет за качествено изпълнение на проекти по програма „Еразъм+“ и Европейски корпус за солидарност. От Видинска област единственият награден проект е на ГПЧЕ “Йордан Радичков” – “Умения в XXI век”. Голяма заслуга за наградата има преподавателката Камелия Георгиева – координатор на проекта, съобщиха от училището.

„Програмата „Еразъм“ се утвърди през годините като една от най-успешните и разпознаваеми в Европейския съюз. Образованието и желанието за взаимно опознаване е това, което свързва най-силно страните от Съюза. Докато някои политици продължават да слагат бариери в европейската институия, студентите, учениците и преподавателите показватe как могат всички прегради да бъдат преодолявани“, каза заместник-министърът на образованието и науката Надя Младенова в приветствието си към участниците в конференцията.

Изпълнителният директор на ЦРЧР Михаил Балабанов изтъкна, че: „наистина рядко се случва европейска програма да има такова дълголетие и да бъде толкова успешна през целия този дълъг период. Това се дължи на много неща, но едно от тях със сигурност е, че тя е изцяло насочена към хората и към това да запознае младите с Европа и да доведе Европа до тях“.

При получаване на наградата Любомир Георгиев, зам.-директор на Гимназията, каза, че Програма Еразъм+ отвори широко вратите на европейските училища за учениците. Там те намират нови приятелства, запознават се с нови култури, усъвършенстват своите знания и умения, работейки в екип с връстници си. Учителите обменят добри практики със своите колеги. Изобщо, програмата допринася изключително много за опознаването на народите от различните страни, с тяхната история и култура.

Снимки: ГПЧЕ “Йордан Радичков”

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!