Безопасносно ли е движението по пътищата

В Областна администрация – Видин се проведе редовно заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата под председателството на заместник областния управител Шишман Чаушев, съобщиха от институцията.

Представителите на общините и териториалните звена докладваха текуща информация за дейността по безопасност на движението по пътищата през четвъртото тримесечие на 2022 г.

По данни на ОД на МВР – Видин през посочения период на територията на областта органите на реда са се отзовали на 13 пътнотранспортни произшествия с пострадали лица, като от тях един човек е загинал и двама са тежко ранени. За сравнение със същия период на предходната 2021 г., когато са възникнали 19 ПТП с пострадали, при които 1 лице е загинало и 4 са тежко ранени. ОД на МВР – Видин отчитат, че има намаляване на ПТП с пострадали, запазване на броя на загиналите лица и намаляване на тежко ранените лица.

Представителят на РД ПБЗН – Видин информира, че екипите от Дирекцията са ликвидирали последствията от 2 катастрофи с транспортни средства и са участвали общо 5 пъти в оказване на техническа помощ при различни произшествия на пътното платно.

От Областно пътно управление – Видин докладваха като основен приоритет в работата си за четвърто тримесечие осигуряването на нормална и безопасна проходимост при зимни условия на републиканските пътища в областта. През посочения период, на база одобрени задания от АПИ, са извършени дейности по поддържане и ремонт на пътни настилки, включващи изкърпване, ремонт на деформации и пукнатини, полагане на асфалтови пластове и пр., оформяне короните на дърветата по протежението на пътните артерии, изсичане на храсти и млада гора, подмяна на пътни знаци и/или поставяне на нови, полагане на хоризонтална маркировка. Изготвени са технологични проекти за превантивни ремонти, текущо се изпълняват дейностите на обект: „Превантивен ремонт на Път III-141 „Кула – Грамада – Срацимирово – (о.п. Видин – Димово) от км. 0+000 до км. 27+900“.

Представителят на РУО – Видин информира присъстващите за ползваните сред учениците в областта разнообразни образователни ресурси и платформи в часовете по безопасност на движението по пътищата, както и за практическите занимания, които се организират в училищата.

От Центъра за спешна медицинска помощ докладваха, че за четвъртото тримесечие са обслужени единадесет пътнотранспортни произшествия с 16 пострадали и един загинал.

За предприети дейности информираха и от РЗИ- Видин, Областен отдел „Автомобилна администрация“ и ОС на БЧК – Видин.

Снимка: Областна администрация

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!