Идеен проект за електронно управление на камионите към Дунав мост Видин-Калафат

В Областна администрация Видин се обсъди идеен проект „Система за електронно управление на движението на товарни автомобили към ГКПП Дунав мост Видин-Калафат, съобщиха от институцията. Ръководители на териториални звена и представители на собствениците/ползвателите на паркинги, находящи се на територията на град Видин, обсъдиха идеен проект „Система за електронно управление на движението на товарни автомобили към ГКПП Дунав мост Видин-Калафат, изготвен от началника на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Видин.

Срещата беше председателствана от заместник областният управител Шишман Чаушев, участваха представители на ОД на МВР, ОПУ – Видин, ГПУ – Видин и изпълнителният директор на „Дунав мост Видин – Калафат“ АД.

Целта на срещата е да се чуе мнението на собствениците на паркинги в района на град Видин, по отношение внедряването и ползването на подобна електронна система, при която нито един от съществуващите паркинги да не бъде пренебрегнат.

В началото на срещата изпълнителният директор на „Дунав мост Видин – Калафат“ АД и началникът на ГПУ – Видин потвърдиха информацията, която представиха и на предходната работна дискусия (проведена на 30 ноември), че граничният пункт на моста продължава да работи на пълен капацитет. Всеки ден през ГКПП страната напускат между 1100 – 1200 тежкотоварни автомобила.

След представено резюме на идейния проект на системата за електронно управление на трафика, участниците в срещата обсъдиха възможностите за прилагане на подобен вид софтуер за контрол на трафика. В хода на разговорите се дискутираха, както налични софтуерни решения, така и възможности за разработване на нови дигитални продукти, допълващи съществуващи софтуери.

Собствениците на паркинги споделиха своя опит по отношение работата с тежкотоварните автомобили, като засегнаха в детайли конкретни въпроси, свързани с начина на функциониране и администриране на подобен софтуерен продукт. Всички присъстващи са се обединили около идеята да се ползват съществуващите паркинги при внедряването на система за електронно управление на тежкотоварния трафик при стриктно спазване на българското и европейското законодателство.

Заместник областният управител Шишман Чаушев отбеляза, че изясняването на конкретиката предстои и апелира предприемачите да представят становищата си в Областна администрация Видин, с цел последващо обобщаване и изпращане към ресорните министерства и ведомства.

Снимка: Областна администрация

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!