Зам.-министър за минералните извори във Видин

Заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров бе днес на работно посещение във Видин, съобщиха от Пресцентъра на Общината. Той разговаря с представители на общинското ръководство, служители от администрацията и специалисти, ангажирани с разработването на минералните извори в град Видин и селата Сланотрън и Градец.

По време на срещата бе обсъдена процедурата по издаване на разрешение за водовземане от находища за минерални води „Видин“, „Сланотрън“ и „Градец“. Виолета Георгиева запозна заместник-министъра с предприетите от Общината до момента действия и проведената кореспонденция с Министерството на околната среда и водите и с Басейнова дирекция „Дунавски район“. Изработени са вече проекти, които Община Видин финансира със собствени средства от бюджета за изграждане на сондажи в трите находища. Също така има решения на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Монтана, че за реализацията на сондажите не е необходимо извършване на оценка на въздействието върху околната среда.

Петър Димитров посочи, че негова практика е да посещава на място регионите, където общинските власти се нуждаят от подкрепа за осъществяването на свои инициативи. Заместник-министърът увери, че ще се запознае внимателно с цялата преписка и ще съдейства в рамките на правомощията си.

От страна на Общината в срещата участваха заместник-кметовете Цветомира Илиева и Светослав Скорчев, както и инж. Румен Лилов, началник на отдел „Устройство на територията“; инж. Виолета Георгиева, гл. експерт „Екология, озеленяване и биоразнообразие“; Владимир Петков, мл. експерт „Техническа инфраструктура и благоустрояване“ и Вяра Найденова, юристконсулт.

Снимка: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!