Засилено полицейско присъствие за празниците

Служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция, районните управления и пожарните служби във Видин, Белоградчик и Кула, създадоха организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред, движението по пътищата и пожарната безопасност в поредицата от празнични и почивни дни. На местата, свързани с масово събиране на хора по време на празничните тържества ще има засилено полицейско присъствие, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

За ограничаване на пътните инциденти и за безопасно движение по пътищата в област Видин, служителите на Пътна полиция активизират контрола. Екипите стриктно ще следят за управление на автомобили от неправоспособни, употребили алкохол и/или наркотични вещества водачи. От сектор „Пътна полиция“ – Видин апелират: бъдете дисциплинирани и търпеливи на пътя, спазвайте правилата за движение и не подценявайте рисковете при шофиране през зимата.

Полезно за участниците в движението: Практически препоръки на експертите от Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР във връзка с интензивния трафик по пътищата в празничните дни. Бъдете внимателни с пиротехническите изделия, съветват от отдел „Охранителна полиция“. Употребата им в нарушение на инструкциите приложени към тях може да предизвика наранявания. За да не бъде помрачено Вашето празнично настроение огнеборците напомнят правилата за пожарна безопасност.

За пореден път криминалистите фокусират вниманието на жителите на областта върху риска от телефонни измами. Никога не давайте пари, поискани в телефонен разговор от хора, представящи се за полицейски служители. Полицията не търси финансово съдействие от граждани при провеждане на операции за задържане на извършители на престъпления. Получите ли телефонно обаждане с искане на пари – под какъвто и да било предлог, незабавно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!