Крадец от Брегово, ударен с тротоарна плочка във Видин

18-годишен от с. Кутово е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. На 6 януари при извършен личен обиск у него служителите на реда открили цигара с трева, четири топчета зелена суха листна маса и 6 зелени таблетки, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. При полевия наркотест тревистата маса реагирала на канабис, а таблетките индикирали на метамфетамин. Последвало претърсване в жилище в селото, ползвано от младежа. Там криминалистите открили и иззели още 3,50 грама канабис и 11 таблетки метамфетамин. Разследването продължава в рамките на образувано по случая досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

На 6 януари в РУ-Кула постъпил сигнал за извършена кражба на два стека цигари от частен дом в с. Подгоре. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия полицаите разкрили автора на деянието – 18-годишен, криминално проявен жител на селото. Той възстановил щетата на собственика. При проверка в дома му разследващите намерили саморъчно свита цигара, съдържаща 1,5 грама суха зелена листна маса, реагирала на марихуана при полевия наркотест. В двора на къщата полицаите открили два кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Младежът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случаите в районното управление са образувани три предварителни проверки.

На 7 януари, в условията на неотложност, криминалисти предприели претърсване на частен адрес в гр. Брегово, обитаван от 48-годишен местен жител. Там открили и иззели множество вещи без документ за собственост – три електрически тротинетки, два мотоциклета, велосипед, четириколесно МПС тип АТВ, четириколесна косачка за трева (част от тях обявени за откраднати в чужбина). Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 7 януари в 10 часа в дежурната част на полицията постъпил сигнал от ЦСМП-Видин за приет пациент с черепно-мозъчна травма на 6 януари в 23 часа. Пристигналите на място полицейски служители установили самоличността на пострадалия – 41-годишен видинчанин. Изяснено е, че на 6 януари мъжът бил ударен по главата с тротоарна плочка пред магазин на ул. „Екзарх Йосиф I“ в областния град. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия авторът на деянието бил разкрит – 39-годишен от Новоселци. На 8 януари с постановление на Районна прокуратура – Видин той е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая досъдебно производство и задържан за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава.

46-годишен от с. Неговановци, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 8 януари в Ново село униформени спрели за проверка „Опел Вектра“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 1,75 промила. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 8 януари, в условията на неотложност, полицейски служители извършили претърсване на частен адрес в Ново село, обитаван от 34-годишен мъж. Там открили и иззели пистолет кал. 9 мм и празен пълнител. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 8 януари в 12.32 часа постъпил сигнал за пожар в къща в с. Иново. Два екипа на РСПБЗН-Видин потушили пламъците. Огънят унищожил 4 кв.м покривна конструкция, мебели, техника и домашно имущество. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Жилищната сграда била спасена.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!