Кражби, кражби

На 24 януари служители на РУ-Видин установили 45-годишен жител на областния град, който ден по-рано е бил обявен на международно издирване с цел задържане и екстрадиция (за същия има издадена европейска заповед за арест), от властите в Германия, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Видин на основание чл. 72, ал. 1, т. 6 от Закона за МВР. Уведомени са Окръжна прокуратура-Видин и бюро „СИРЕНЕ“ в дирекция „Международно оперативно сътрудничество“-МВР.

На 24 януари около 12.25 часа, в хода на специализирана операция за противодействие на незаконната сеч и превоза на дървесина, на главен път Е-79 в района на с. Срацимир служители на РУ-Кула спрели за проверка три товарни автомобила „Форд Транзит“ с румънски регистрационни номера. Униформените констатирали несъответствие между реално транспортираното количество дървесина с отразеното в представените от водачите превозни билети. Пристигналите на място служители на РДГ-Берковица съставили актове по Закона за горите и иззели по надлежния ред надхвърленото количество дърва. В РУ-Кула са образувани три предварителни проверки по чл.235 от НК.

На 24 януари в 14.31 часа на тел.112 постъпил сигнал за разбита врата на гараж, ползван като склад на дружество, на ул. „Христо Ботев“ в областния град. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Обект на посегателството, осъществено във времето от 21 до 24 януари, били кашони с лекарствени продукти (капки за нос, парацетамол, сироп за кашлица и др.) Работата на разследващите продължава в рамките на образувано по случая досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 24 януари в 8.09 часа постъпил сигнал за пожар в лек автомобил, паркиран пред жилищен блок в к-с „Георги Бенковски“ в областния град. Пристигналите на мястото огнеборци потушили пламъците. Причината – късо съединение. Огънят унищожил двигателния отсек, колата била спасена.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!