Крадци на половин тон гориво от камион

43-годишен видинчанин е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. На 12 февруари, около 15 часа на ул. „Цар Иван Асен II“ в областния град, униформени спрели за проверка лек автомобил „Форд“, шофиран от 31-годишен водач. У пътника в превозното средство служителите на реда открили 13 топчета, съдържащи суха зелена листна маса. Тревата – с общо тегло 6,13 грама, реагирала на канабис при полевия наркотест. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 10 февруари по пътя с. Дъбравка – гр. Белоградчик полицейски служители засекли две конски каруци, натоварени с дърва без контролна горска марка и без редовно писмено позволително. На двама жители на Белоградчик униформените съставили актове по Закона за горите. Същия ден в Новоселци полицаи засекли жител на селото, който превозвал с конска каруца немаркирани дърва. На мъжа съставили акт по Закона за горите. По случаите са заведени три преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

Криминалисти от РУ-Видин разследват кражба на дизелово гориво. Сигналът постъпил вчера в 13.15 часа на тел.112. Водач на турски товарен автомобил съобщил за източени 525 литра гориво от резервоара на хладилно полуремарке. Превозното средство било паркирано в района на главен път Е-79 (на около 150 метра от пътен възел „Ново село“), а посегателството осъществено във времето от 5.00 до 12.45 часа същия ден. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 февруари, след получен сигнал в 16.49 часа, два екипа на РСПБЗН-Видин потушили пожар в къща в с. Капитановци. Причината – късо съединение в климатична инсталация. Пламъците унищожили мебели и техника. Спасени били три сгради. Същия ден огнеборците реагирали и на сигнал за запален комин на ул. „Св.св. Кирил и Методий“ в областния град. При пожара няма нанесени материални щети.

На 13 февруари в 4.55 часа е постъпил сигнал за запалени отпадъци до жилищен блок в к-с „Химик“ в областния град. Пристигналият на мястото екип потушил пламъците. При пожара няма нанесени материални щети, спасени били паркираните в близост три коли.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!