Специализирана полицейска операция в Белоградчик

Тази сутрин в 6 часа стартира специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и профилактиране на активния криминален контингент, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. В контролната дейност в селата Медовница, Гара Орешец и белоградчишкия кв. „Карловица“, участваха служители от структурите на ОДМВР-Видин – криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, РУ-Белоградчик, 7 екипа на жандармерията, служители на ТП ДГС-Белоградчик и НАП – офис Видин.

На ситуираните три контролно-пропускателни пункта униформените провериха 65 моторни превозни средства и 119 лица (13 от криминалния контингент), а за констатираните нарушения съставиха 9 акта и 10 фиша.

При съвместни проверки на три частни адреса полицейски и горски служители установиха дърва без контролна горска марка. На стопаните съставиха актове по Закона за горите, по случаите са заведени преписки.

При съвместни проверки със служители на НАП в два търговски обекта в кв. „Карловица“ е констатирано извършване на продажби при липса на фискално устройство. Данъчните инспектори съставиха актове, по случаите в РУ-Белоградчик са заведени две преписки.

Акцията имаше за цел и активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения. В хода й полицейските служители съставиха 13 предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността. Специализираните полицейски операции в област Видин се провеждат регулярно, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона.

Снимка: Пресцентър МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!