Среща за предстоящите избори

Областният управител на Видин Огнян Асенов се срещна с ръководството на РИК-Видин. На срещата присъстваха председателят на РИК-Видин Даниел Боянов, заместник – председателите Ненчо Нешев и Росен Кръстев, секретарят на комисията Васил Бенов, както и ръководителите на техническия екип на Областна администрация – Видин за организационно-техническата подготовка на изборите.

В началото на разговорите областният управител изрази увереност, че добрата съвместна работа между Областна администрация Видин и РИК-Видин ще продължи и по време на настоящата организационно-техническа подготовка на предстоящите избори. Администрацията работи, съгласно сроковете разписани в Хронограмата за изборите, при спазване указанията на ЦИК, РИК и Администрацията на Министерския съвет.

В Областна администрация Видин вече е издадена заповед за утвърждаване състава на техническия екип, който ще е отговорен за дейностите по провеждане на изборите, определени са служителите, които ще получат централизирано осигуряваните книжа и материали. На общините са предадени предварителните избирателни списъци за обявяване. Изпратено е писмо до кмета на община Видин и председателя на ОбС – Видин за предоставяне на Спортна зала „Фестивална“ за приемане и отчитане протоколите на секционните комисии след края на изборния ден.

Както и до сега, от страна на Областна администрация Видин, се оказва пълно съдействие на районната комисия и вече са създадени необходимите условия за пълноценна работа на членовете на комисията, отбеляза Огнян Асенов. Наша обща задача е изборният процес да премине гладко и спокойно, което е в интерес на всички гласоподаватели, допълни областният управител.

Председателят на РИК-Видин Даниел Боянов отчете приноса на Областна администрация Видин при обезпечаване работата на РИК и запозна областния управител с новите моменти, които следва да бъдат съобразени при подготовката на изборния ден. Видеонаблюдението в реално време и видеозаснемането след обявяване края на изборния ден в секционните избирателни комисии при преброяването на гласовете и съставянето на протокола е една от темите, които към момента подлежат на допълнителни уточнения. Друг въпрос, който вълнува общинските администрации е осигуряването/обособяването на паравани в секциите за гласуване.

Заместник-председателят на РИК-Видин Ненчо Нешев постави въпроса за предотвратяване на нерегламентираните практики за купуването и продаването на гласове в изборния ден. Областният управител Огнян Асенов изрази увереност, че компетентните органи ще предприемат необходимите действия, не само в изборния ден, и ще ограничат в максимална степен опитите за влияние върху вота на гражданите.

Областният управител планира провеждане на срещи и с териториалните звена на изпълнителната власт, както и с кметовете на общини, с цел гарантиране на нормалното и прозрачно провеждане на изборите за 49-то Народно събрание на Република България.

Снимка: Областна администрация – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!