Какво решиха общинските съветници във Видин днес

В началото на заседанието по решение на Общинския съвет се прие предложение за предоставяне на еднократна финансова помощ в размер на 10 000 лева за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. В тази връзка кметът на Видин д-р Цветан Ценков обяви, че ръководството на Общината и председателят на Общински съвет – Видин вече са направили дарения в помощ на бедстващите.

Целевата субсидия за капиталови разходи за 2023 година е в същия размер като 2022 година. Предвидени са средства за извършване на ремонтни дейности в няколко детски градини и училища в Общината; детски площадки в Крайдунавския парк, парковете „Рова“ и „Владикина Бахча“; ремонт на околоблокови пространства; тротоари и алеи; улици във Видин и по-малките населени места; за проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“; основен ремонт на Закрита лекоатлетическа писта – гр. Видин и други.

Общинските съветници приеха одобриха средства за обезопасяване на парапети на Гребната база; извършване на ремонтни дейности в сградата на „Младежкия дом“; ремонт на покрива на Речна гара; средствата за спортните клубове и за провеждането на традиционните събори в населените места също бяха увеличени.

По предложение на председателя на Общинския съвет Генади Велков от капиталовите разходи бе премахнат ремонтът на покрива на сградата на ул. „Търговска № 23“, а средствата ще отидат за други дейности.

Прието беше искане от ръководството на ОУ „Иван Вазов“ в Разчетите за капиталови разходи през 2023 година да бъдат включени и неотложни ремонтни дейности в учебното заведение. Средствата са необходими за изграждане на санитарен възел за лица с увреждания, както и на игрище с изкуствено тревно покритие в двора на училището.

Общинският съвет одобри предложението на кмета д-р Ценков относно кандидатстване с проекти на Община Видин за модернизация на четири детски градини в града – „Славейче“, „Синчец“, „Арабела“ и „Русалка“.

Дадено беше съгласие за промяна на предназначението на самостоятелните обекти в сградата на Гребната база. Община Видин е в процес на подготовка на проектно предложение за спортния обект. Кандидатства се по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, финансирана по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост.

Одобрен беше проект за изменение и допълнение на Система за прием в първи клас на основни и средни училища в община Видин. Според нея прилежащият район на нефункциониращото ОУ „Отец Паисий“ – гр. Видин се разпределя между СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Св. Климент Охридски“, което е в близост до неработещото вече учебно заведение.

Снимка: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!