Катастрофа, пожари, кражба

52-годишен от с. Карбинци, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. На 25 февруари около 1.10 часа на ул. „Първа“ в селото униформени спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 1.76 промила. На мъжа бил издаден талон за медицинско изследване, той отказал да даде кръвна проба. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 24 февруари в 9.21 часа на тел.112 постъпил сигнал за кражба на агрегат от помпена станция в с. Майор Узуново. В обекта било проникнато след взломяване на катинар. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 25 февруари в 5.50 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в с. Дреновец. 30-годишен местен жител (правоспособен водач с 12 години стаж категория „В“ и „С“), управлявайки лек автомобил „БМВ“ с видинска регистрация по ул. „Г. Димитров“ е ударил движещата се по пътното платно в същата посока 48-годишна видинчанка. Жената е починала. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Шофьорът е тестван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици. Дрегерът отчел 1.98 промила, тестът за наркотици е отрицателен. С постановление на Окръжна прокуратура – Видин мъжът е бил задържан за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство по описа на РУ-Белоградчик.

На 25 февруари в 13.21 часа постъпил сигнал за пожар в къща в гр. Дунавци. Пламъците унищожили домашно имущество, бяла, черна и компютърна техника. В потушаването на огъня участвали два екипа на РСПБЗН-Видин, къщата била спасена. Причината – късо съединение в маслен радиатор без терморегулатор.

На 26 февруари огнеборците реагирали на два сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в кв. „Заводско селище“ в областния град и запален комин на къща в с. Тошевци.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!