Битката между ГЕРБ и Община Видин продължава

На специална пресконференция днес общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин обявиха, че са осуетили намеренията на община Видин за продажба на апетитен имот в спортната зона на областния град. Предложението фигурираше повторно в дневния ред на заседанието на Общинския съвет, макар че на предходна сесия то не срещна подкрепа в зала и беше отхвърлено, се казва в прессъобщението.

„Битката между общината и нас е много сериозна. Въпросното предложение за промяна предназначението на имота с цел последваща продажба се прави от кмета на всяка общинска сесия. Вчера предложението беше оттеглено, но не защото от общинската администрация се съобразиха с нашите аргументи, а защото разбраха, че отново няма да бъде одобрено”. Това обяви на пресконференция днес председателят на групата на ГЕРБ Валери Василев, който заедно с колегите си осветлиха скандалния случай, ставал повод за бурни дебати в постоянните комисии.

„Позицията на нашата група е категорична и ние сме против разпродаването на общински терени. Те и без това са останали малко, а както е тръгнало до края на сегашният мандат общината няма да притежава вече своя собственост”, поясни общинският съветник Тихомир Станчев.

От ГЕРБ заявиха, че ще отстояват позицията си докрай теренът, който се намира до градския стадион на Видин, да не се разделя и разпродава, а да бъде запазен в цялост. „Зоната е атрактивна. Каквото и да решим да изграждаме там, то имотът трябва да си остане общински”, казаха съветниците и апелираха: „Навлизаме в предизборна кампания, тази година предстоят и местни избори, но нека проявим разум. Сегашното общинско ръководство трябва да разбере, че който и да е кмет на Видин, то той трябва да мисли и работи в полза на общината и гражданите”.

Съветниците от групата на ГЕРБ изразиха и своето задоволство, че внесените от тях предложения на заседанието са срещнали разбиране от останалите им колеги. „Радващо е, че предложението ни за увеличаване субсидията на спортните клубове с 30 000 лева беше одобрено. Видин има спортни традиции в колективните и в индивидуалните спортове и ние трябва да продължаваме да ги подкрепяме с каквото можем”, заяви общинският съветник Стефан Ванчев. Той поясни, че е отправил въпрос към ръководството на общината относно състоянието на настилката в спортна зала „Фестивална”: „Наскоро там беше извършен ремонт, но за съжаление след ремонта, състоянието на терена е още по-лошо. Така че сега се налага ремонт на ремонта и се надявам това да бъде извършено в най-кратки срокове”.

По предложение на друг съветник – Десислава Димитрова, Общинският съвет е увеличил средствата за селските събори. Одобрена е и предложената от групата на ГЕРБ помощ от 10 000 лева за пострадалите от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия. „Всеки един от нас е дарил и лични средства, защото в момент на такава огромна трагедия не можем да останем безучастни към нещастието на милиони бедстващи хора”, допълниха съветниците от групата на ГЕРБ.

Снимка: Людмила Станкова

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!