Жандармерия и полиция в „Нов път“ и Новоселци

Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност се проведе днес във видинския кв. „Нов път“ и с. Новоселци, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Трима са задържани в полицейския арест, образувани са едно досъдебно производство и пет предварителни проверки. В операцията участваха служители от РУ-Видин, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“, както и 6 екипа на жандармерията.

В дома на 23-годишен жител на Новоселци криминалистите установиха вещи – обект на кражби. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за вещно укривателство – престъпление по чл.215 от Наказателния кодекс.

У 45-годишен жител на същото село полицаите откриха и иззеха стъклено шише с вместимост 100 мл, съдържащо метадон – без необходимите документи. Мъжът е задържан, а по случая е образувана предварителна проверка по чл.354а от Наказателния кодекс.

В хода на полицейските действия за притежание на наркотици е задържан и непълнолетен видинчанин. От него криминалистите иззеха около 10 грама зелена суха листна маса, реагираща на канабис при полевия наркотест. По случая е образувана предварителна проверка по чл.354а от Наказателния кодекс.

На ул. „Димчо Дебелянов“ в кв. “Нов път“ екипите засякоха две конски каруци, превозващи дърва без контролна горска марка. Немаркирана дървесина установиха и на частен адрес в Новоселци. Горските служители съставиха актове по Закона за горите, по случаите са образувани три предварителни проверки по чл.235 от Наказателния кодекс.

На 5 контролно-пропускателни пункта униформените провериха 103 моторни превозни средства и 115 лица (петима от криминалния контингент). За констатираните нарушения съставиха 21 акта и 8 фиша по Закона за движението по пътищата и Закона за българските лични документи. Контролни проверки служителите на реда извършиха в 7 заложни къщи и 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, нарушения не бяха констатирани.

Акцията имаше за цел и активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения. В хода й полицейските служители съставиха 16 предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

Снимка: Пресцентър МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!