Полицейският бюлетин от почивните дни

72-годишен жител на Кладоруб е бил задържан за кражба от частен имот в селото. Сигналът за посегателството постъпил на 29 април в 16.20 часа. Установено било, че мъжът проникнал в къщата след взломяване на стъкло на предверие и извършил кражба на моторна бензинова резачка и битови вещи. Откраднатите предмети били иззети с протокол. Служители на РУ-Белоградчик продължават работа по случая, образувана е предварителна проверка.

32-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест. На 29 април в областния град униформени спрели за проверка „БМВ“ със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на кокаин. Мъжът отказал проби за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

На 30 април в 8.20 часа жителка на гр. Кула съобщила в полицията на нанесени материални щети на автомобилите й – „Уаз“ и „Шкода Фелиция“. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието – импровизиран гараж от дървени греди и гумени ленти в градчето. Разследващите констатирали счупени стъкла. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане – чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 29 април в 18.54 часа постъпил сигнал за пожар в къща в гр. Кула. Пристигналите на адреса два екипа на местната пожарна служба потушили пламъците. В една от стаите огнеборците открили трупа на стопанката – 77-годишна самотноживееща жена. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Според първоначалните данни вероятната причина за пожара е използвана свещ за осветление, поради прекъснат кабел за захранване на осветителните тела в къщата. Трупът е транспортиран за аутопсия във видинската болница. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Същия ден, след постъпил сигнал в 12.18 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил пожар в лек автомобил на паркинг пред жилищен блок в к-с „Крум Бъчваров“. Причината за пожара – техническа неизправност. Пламъците унищожили превозното средство, спасени били паркираните в близост две коли.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!