На добър час, абитуриенти!

Изпращане на зрелостниците – събитие, което всяка година пълни училищните дворове и зали. Събитие за поклон пред учителите – били те по-строги или по-либерални… Събитие за награждаване на отличниците, за тържествени речи, емоции, смях и малко тъга от раздялата…

Официални гости на тържественото изпращане на дванайсетокласниците от випуск 2023 година на Профилираната Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I“ бяха: Борислава Борисова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика“; НВП Видински митрополит Даниил; бивши директори на Гимназията; Лили Цанова – председател на Училищното настоятелство.

Двама от учителите на тазгодишния випуск на Математическата издават свои книги, свързани с пряката им преподавателска дейност – Ваня Минева:

Учениците от 12Б клас съдействали на своя любим учител по математика Тома Георгиев да издаде сборник със задачи, подготвяни от самия него за всеки отделен клас, според нивото им на усвояване на материала. Те подготвили предпечата на книгата, вкл. на кориците. За което емблематичния учител, подготвил десетки математици в педагогическата си кариера и сам възпитаник на математическата, им благодари:

А ето как се посреща любимия на поколения ученици учителя

Борислав Казашки:

И Марчела Маркова, преподавател по философия:

Директорът на училището Ивайло Милушев беше посрещнат с песента „Боят настана“, а той им поръча да не закъсняват за най-важните моменти от живота си, както закъснявали за часовете:

Абитуриентите – облечени спортно-елегантно – кои с токчета и платформи на които едва пристъпваха, други с по-практични официални обувки, с маратонки. Момчетата – повечето с къси коси, тук-таме с по-дълги, опашки или бради. Момичетата предимно с разпуснати коси, някои с кичури, повечето с панталони – тип клин или чарлстон, момчета – и те елегантни… Бъдещи математици, биолози, лекари, адвокати, учители… Следващото поколение, което ще напусне Видин и най-вероятно, малцина ще се върнат в родния град…

На добър път, момичета и момчета! Помнете своето училище, своя град и своята Родина!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!