Петокласниците от Брегово – първи в състезание на МВР

На 1 юни – Денят на детето, Областна дирекция МВР – Видин организира ученическо състезание под наслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, съобщиха от Пресцентъра на институцията. Инициативата се проведе в рамките на Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2022/2023 г.

В надпреварата участваха 7 отбора петокласници: от четири видински училища – ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Петко Р. Славейков, както и от СУ „Васил Левски“ – гр. Кула, СУ „Христо Ботев“ – гр. Белоградчик и СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово.

Състезателите преминаха през три етапа – решаваха тест по безопасност на движението, подреждаха пъзели с пътни знаци и показаха умения, концентрация и точност в дартс игра.

Първото място в крайното класиране спечелиха децата от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово, втори се наредиха учениците от ОУ „Иван Вазов“ – гр. Видин, третото място заеха петокласниците от СУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Видин. Отборите победители получиха купи, грамоти и предметни награди, а за всички състезатели имаше персонални писмени благодарности за участието и пакети с лакомства.

Националната програма за превенция „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 г. Тя има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и да запознае децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни, и до повишаване на тяхната сигурност и безопасност. В продължение на години служители от отдел „Охранителна полиция“ и инспекторите от детските педагогически стаи в състава на областната дирекция в рамките на програмата работят за изграждане у учениците на модели за безопасно поведение и адекватна реакция в рискова ситуация, както и на уважение към реда и законите.

Снимки: Пресцентър МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!