Магистрати от Видин посетиха Административен съд в Германия

В рамките на програмата Европейска мрежа за съдебно обучение EJTN (European Judicial Training Network) за обмен на мнения и опит между представители на органите на съдебната власт, съдиите: Антония Генадиева, Росица Славчева, Нели Дончева, Николай Витков и Даниела Пинтова – административен секретар на Административен съд – Видин посетиха Административен съд Кемниц, Германия. Те бяха посрещнати от Президента на Административния съд, всички административни съдии и съдебни служители, заемащи ръководни длъжности, съобщиха от Пресцентъра на институцията във Видин.

В два последователни дни магистратите имаха възможност да се запознаят със съдебната система в Германия и с административното правосъдие в област Саксония. Чрез презентации и дискусии обсъдиха общото между двете системи в административното правосъдие и постиженията в областта на електронното правосъдие. Проведоха среща с Министъра на правосъдието и по европейските въпроси на провинция Саксония, на която споделиха добри практики в областта на правораздаването и работата с обществеността. Посетиха Федералния административен съд в Лайпциг и проведоха срещи с някои от съдиите.

Съдия Генадиева споделя: „Програмата ни обогати не само с познания за немската правна система, тя ни даде възможност да обсъдим с колеги нашите виждания за развитието на Европа и ни даде възможност да надградим собствените си знания. Със сигурност ще споделим с колегите впечатленията си от престоя в Германия и добрите практики, които можем да заимстваме.“

Основната цел на програмата е подобряване на практическите познания по отношение на други съдебни системи, включително правото на ЕС, чрез преки контакти, обмен на мнения и опит между съдии и прокурори от различни държави-членки на ЕС по конкретна тема от общ интерес и прилагане на най-добри практики. Програмата EJTN стартира през 2005г. по инициатива на Европейския парламент и се стреми да развие европейската съдебна култура.

Снимка: Пресцентър АС – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!