Катастрофа, пияни и дрогирани зад волана

На 23 юни около 15.20 часа по пътя от с. Макреш в посока с. Вълчек униформени спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“ с видинска регистрация, управляван от неправоспособен 49-годишен жител на Белоградчик. Той шофирал в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

На 24 юни около 10.20 часа на бул. „Панония“ в областния град пътни полицаи спрели за проверка лек автомобил „БМВ“ с испанска регистрация, управляван от 30-годишен видинчанин. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата му реагирала положително на канабис. Той отказал да даде кръвна проба за медицинско изследване. Водачът бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 25 юни двама водачи, управлявали леки автомобили след употреба на алкохол в областния град, са били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Към 4.15 часа на ул. „Широка“ униформени спрели за проверка „Пежо“ с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на шофьора – 52-годишен видинчанин, отчела наличие на алкохол 1.68 промила. Той отказал да даде кръвна проба за медицинско изследване. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство. Вечерта, около 20.45 часа, на бул. „Панония“ полицейски служители спрели за проверка „БМВ“, шофирано от 27-годишен мъж от с. Винарово. При тестване с дрегер пробата му отчела наличие на алкохол 1.59 промила. Той дал и кръвна проба в ЦСМП. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 24 юни около 13.25 часа в полицията постъпил сигнал за катастрофа по пътя от с. Киреево в посока Кула. 30-годишен видинчанин, управлявайки лек автомобил „Волво“ на заден ход е ударил лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от жител на областния град. Нанесени били материални щети по двете коли, няма пострадали хора. При тестване с дрегер пробите на двамата водачи били отрицателни. Последвала проверка за наличие на наркотични вещества, тестът на 30-годишния реагирал положително на амфетамин. Той дал и проби за медицинска изследване. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!