Ден на на пътната безопасност

За пета поредна година отбелязваме деня, посветен на пътната безопасност, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. През 2019 г. с решение на Министерски съвет датата 29 юни е определена за Ден на безопасността на движението по пътищата.

Днес екип на видинския сектор „Пътна полиция“ и доброволци от местната структура на БЧК проведоха съвместна превантивна акция на ул. Цар Симеон Велики“ в областния град. Доброволците раздаваха информационни материали и отправяха послания към шофьорите – за разумно и отговорно поведение на пътя.

Пътните полицаи за пореден път апелираха към водачите на моторни превозни средства да спазват ограниченията на скоростните режими, да избягват рисковото изпреварване, да проявяват търпение и толерантност към останалите участници в движението.

От началото на 2023 г. на територията на област Видин са били регистрирани 185 пътнотранспортни произшествия – 36 от тях тежки, с 8 жертви и 42 ранени, сочи статистката на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР – Видин.

През летния туристически сезон значително се увеличава интензивността на движението по пътищата. Изискванията за повишено внимание и стриктно спазване на правилата за движение трябва да са водещи за водачите, които тръгват на път. Пътните полицаи припомнят да се използват обезопасителните колани и детски обезопасителни столчета като превантивна мярка за опазване на живота при пътно произшествие. Особено важно е шофьорите да не отвличат вниманието си с дейности, неприсъщи по време на управлението на автомобил и да следят пътната обстановка. При интензивно движение вниманието трябва да е насочено и към движещите се насреща автомобили, да не се предприемат рискови изпреварвания и да се предпазват останалите участници в движението по пътя.

Снимка: Пресцентър МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!