Акция по безопасност на движението край Видин

Днес – за времето от 9.00 до 12.00 часа, на временен контролно-пропускателен пункт на вход/изхода на гр. Видин в посока ГКПП Дунав мост Видин – Калафат по метода на широкообхватния контрол водачите бяха спирани и отклонявани за проверка към инспектори от няколко институции за отношение по компетентност, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. В контролната дейност участваха два екипа на ОДМВР-Видин, както и екипи от териториалните структури на АПИ, Агенция „Митници“ и НАП.

Пътните полицаи контролираха спазването на правилата, свързани с използването на обезопасителните колани – в това число от пътниците на задната седалка в автомобилите, обезопасителните системи за деца, както и от пътниците в автобуси и микробуси. Активните проверки целяха недопускане на неправоспособни да управляват МПС, както и недопускане на шофиране на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.

Представителите на другите институции следяха за правилния превоз на пътници и товари, недопускане на претоварване на превозните средства, спазване на времето за почивка от водачите на автобуси и камиони, редовност на документите на превозвания товар и др.

В хода на тричасовата акция днес екипите провериха 40 моторни превозни средства. За констатираните нарушения по Закона за движението по пътищата служителите на МВР съставиха три акта и три фиша. Съставен е и един акт по Закона за българските лични документи. Водач на товарен автомобил е санкциониран за претоварване на шофираното от него превозно средство.

И към този час продължават контролните проверки на полицейски служители на територията на РУ-Белоградчик и РУ-Кула.

Акциите, провеждани под ръководството на МВР в цялата страна, ще продължат и занапред. Те са насочени към спазването на Закона за движението по пътищата. В хода им проверките ще се извършват по метода на широкообхватния контрол от екипи на няколко контролни институции.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!