Пети юли – професионален празник на МВР

С Указ №1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I Батенберг се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

За постигнати високи професионални резултати 83 служители от ОДМВР-Видин и 18 служители от РДПБЗН-Видин са наградени по случай празника. Отличията ще бъдат връчени от директорите на двете териториални структури на церемония в петък – 7 юли. По утвърдена дългогодишна традиция сред гостите на тържеството ще бъдат и служители от Полицейския инспекторат на окръг Долж, Румъния.

Поздравление от старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР – Видин:

Уважаеми колеги,

В деня на професионалния празник на служителите на МВР отправям към всички Вас пожелания за здраве, сили, кураж, много успехи, лично и семейно благополучие.

Убеден съм, че и занапред ще продължим с усърдие, воля и характер да работим за сигурността на хората, за повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията. За да се гордеят с нас децата ни.

Нека вярата в доброто и законовия ред ни водят напред в предизвикателствата на времето, а професионалната експертиза и мъдростта да ни дават здравословна доза самочувствие в нелеките делници.

5-ти юли e повод да се поздравим. Честит празник!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!