Съветниците от ГЕРБ продължават да питат Кмета на Видин

С Отворено писмо, изпратено до Кмета и председателя на Общински съвет – Видин, както и до медиите, общинските съветници от ГЕРБ във Видин призовават „местния управник да се води в действията си от интересите на гражданите и да представи нова инвестиционна програма на общината, която да е в съответствие със законите, в интерес на хората и да не дава възможност за извършване на тъмни договорки и сделки“.

В подкрепа на своите твърдения, съветниците са прикачили текста от пост на д-р Цветан Ценков от 21 ноември 2021 година за асфалтирането на двора на кооперацията, в което живее – 20 кв. м. при цена 411,34 лв., както и фактура за платената сума от неговата съпруга.

И питат: Защо платеният от собствен джоб асфалт струва 20 лева на квадратен метър, а този, платен с парите на Общината – от 167 до 540 и 1000 лева на квадрат? И привеждат примери: ул. „Шейново“ – с площ 852 кв. м, асфалтиране на стойност 155 000 лв. (или 182 лв./кв. м); ж.к. „Крум Бъчваров“, бл. 28 и бл. 29 – с площ 426 кв. м, асфалтиране на стойност 230 000 лв. (или 540 лв./кв. м); ул. „Димитър Мишев“ – с площ 660 кв., асфалтиране на стойност 110 000 лв. (или 167 лв./кв. м); Паркинг при стадион „Георги Бенковски“ – новоасфалтиран предвижда се асфалтиране на стойност 110 000 лв.; Паркинг при Спортна зала „Фестивална” и съседна улица, които са в отлично състояние – предвижда се ремонт за 80 000 лв.;Ремонт на спортна площадка, която не съществува – 230 000 лв.

В края на своето Отворено писмо общинските съветници пишат, че очакват Кмета да внесе за разглеждане в Общинския съвет нова Инвестиционна програма, предвидена да се осъществи чрез капиталови разходи, като по този начин, казват те, ще се осигурят средства за тройно повече ремонтирани обекти и без възможност за отклоняване на средства от тъмни субекти.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!