Съветници бойкотираха заседание на Общинския съвет във Видин

Заради нарочното неявяване на „загрижени“ за бъдещето на града и Общината съветници от различни политически сили, днешното редовно заседание не събра кворум и по този начин бе блокирано изпълнението на редица дейности във всички сфери на работа, съобщиха от Пресцентъра на институцията.

Тъй като не са гласувани от Общинския съвет, ще се провалят предвидените ремонти и асфалтиране на улици, облагородяване на междублокови пространства, обособяване на зелени площи и кътове за отдих в града и селищата на Общината. Предстои да бъде публично оповестен списък с всички заложени капиталови дейности, които няма как да се реализират, защото общинските съветници от групата на ГЕРБ, „Справедливост за Видин“ и тези около бившия кмет Огнян Ценков.

От Общината информират, че редица проекти ще забуксуват. Под въпрос е завършването на последния етап на проекта „Основна реконструкция на централна пешеходна зона “. Към 10 000 семейства няма да получат нови екологични отоплителни уреди заради негласувано решение Общината да кандидатства с проектно предложение по процедура „За по-чист въздух“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.

Няма как да се осъществи и ремонт на Градското ученическо общежитие, което е в окаяно състояние, защото е необходимо решението на ОбС Общината да кандидатства с предложение за изпълнение на инвестиция по процедура „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“ по Националния план за възстановяване и устойчивост

Ще бъдат нарушени всички определени срокове, свързани с подготовката на учебната 2023/2024 година; представянето на документация за средищни училища и детски градини в Министерството на образованието и науката; подаването на данни към Националната електронна информационна система на предучилищното и училищното образование и утвърждаването на самостоятелни паралелки в училищата и групи в детските градини с пълняемост под задължителния минимум. Всичко това ще се отрази на финансирането на образователните институции.

В Отворено писмо, изпратено до Кмета, до председателя на Общинския съвет и до медиите на 7 юли, общинските съветници от ГЕРБ пишат, че очакват Кмета да внесе за разглеждане в Общинския съвет нова Инвестиционна програма, предвидена да се осъществи чрез капиталови разходи, като по този начин, казват те, ще се осигурят средства за тройно повече ремонтирани обекти и без възможност за отклоняване на средства от тъмни субекти.

Снимка: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!