Да изчистим България заедно

Общински служители и доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“, съобщиха от Пресцентъра на институцията. Тази година инициативата се провежда под наслов „ГОТОВИ СМЕ“. Община Видин подкрепи кампанията, като от рано сутринта бе създадена организация за раздаване на чували и ръкавици. Пунктът за тази цел, разположен при паркинга на административната сграда на Общината бе отворен от 9:00 ч. до 10:30 ч.

Освен служители от администрацията и общинските предприятия, имаше и десетки доброволци, желаещи да дадат своя принос за превръщането на Видин и региона в по-чист и приветлив.

Служителите бяха разпределени на няколко групи, които почистваха междублокови пространства в жилищните комплекси „Васил Левски“, „Георги Бенковски“, „Възраждане“, „Баба Тонка“, „Строител“ и „Панония“.

Към кампанията във Видин се присъединиха също и деца от волейболен клуб „Бдин-Вида“, членове на Клуба на инвалида, както и граждани от кварталите „Бонония“, „Химик“, „Гео Милев“, „Христо Ботев“, „Съединение“, живущи на ул. „Цар Симеон Велики“ и др.

Събраните чували с отпадъци се поставят до контейнерите, откъдето се извозват от служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ до Регионалното депо. До момента са извозени над 25 тона отпадъци.

Служителите от Областната администрация във Видин също се включиха в най-голямата доброволческа инициатива в района на средновековната крепост „Баба Вида“. Ниската и висока тераса бе почистена от храстовидна и дървесна растителност, като бяха събрани и голямо количество отпадъци. В 11-тото издание на кампанията участваха и много доброволци – граждани, които искат да живеят в един по-чист Видин, съобщиха от Пресцентъра на институцията.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!