Катастрофа и пожари

На 7 октомври в 16.05 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа по пътя Кула – Грамада, на около 300 м преди разклона за с. Старопатица, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Лек автомобил „Фолксваген Голф“ с видинска регистрация, управляван от 58-годишна жителка на Кула при движение с несъобразена с пътните условия скорост навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно в насрещно движещ се лек автомобил „Опел Астра“ с видинска регистрация, шофиран от 26-годишен мъж от Грамада. В резултат на удара били причинени материални щети по колите. Двамата водачи са настанени в болница, без опасност за живота. Мъжът бил с комоцио, а жената с фрактури. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Кула.

На 6 октомври, след постъпил сигнал в 9.00 часа екип на РСПБЗН-Видин е потушил пожар в лек автомобил, паркиран в к-с „Химик“. Пламъците унищожили превозното средство, спасени били паркираните в близост три коли. Причината – техническа неизправност.

Същия ден огнеборците реагирали и на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалено стърнище в землището на с. Рупци и запалени сухи треви в землището на с. Гомотарци.

На 7 октомври огнеборците гасили запалени сухи треви във Видин и в землището между селата Капитановци и Покрайна. При двата пожара няма нанесени материални щети.

На 8 октомври в 10.54 часа постъпил сигнал за запалени сухи треви в с. Жеглица. В резултат на силния вятър пламъците обхванали паянтови постройки. Два екипа на видинската пожарна служба потушили огъня, който унищожил дървено бунгало, паянтова постройка и дърварник. Спасени били близките три сгради.

Към 19.40 часа постъпил сигнал за горящ покрив на склад до мелницата в с. Арчар. Два екипа на РСПБЗН-Видин потушили пожара. Пламъците унищожили около 1500 кв. м. покривна конструкция. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Спасен бил близкия склад.

През последното денонощие огнеборците реагирали на 14 сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в Гомотарци, Дреновец и в землищата на Рупци, Арчар, Градец, Покрайна, Рабиша, Тополовец и Цар Петрово.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!