Екшън в Арчар и Медовница

На 11 октомври, в хода на проведена полицейска операция срещу незаконната сеч, служители на РУ-Видин предприели проверки в землището на с. Арчар, съобщиха от Пресцентъра на МВР в областния град. Там установили петима местни жители – сред тях непълнолетно момче, които добивали дърва без контролна горска марка и без съответното позволително, и ги транспортирали с два автомобила и една каруца. Пълнолетните били задържани в ареста на районното управление за срок до 24 часа, а превозните средства иззети по надлежния ред.

Конска каруца, натоварена с немаркирани дърва, засекли при проверка в с. Медовница полицейски и горски служители. Осем кубика акация без документ, доказващ законния произход, установили униформени при съвместна проверка с горски служители на частен адрес в с. Гъмзово.

По случаите са образувани седем преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

Тази нощ, в 00.46 часа на тел.112 постъпил сигнал за сбиване в центъра на Арчар. Към мястото незабавно били насочени полицейски екипи. На кръстовище в селото униформените установили лек автомобил „Ауди“ със счупени стъкла, а на около 200 метра от него – трима мъже с наранявания по крайниците. Екип на ЦСМП транспортирал пострадалите във видинската болница. Лекарите констатирали повърхностни порезни рани по горните им крайници и след оказана медицинска помощ ги освободили. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия било изяснено, че по време на частно тържество между две групи от гостите – местни жители, възникнало спречкване, което прераснало в отправяне на заплахи и саморазправа с предмети, и преследване с автомобил. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство за хулиганство – престъпление по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!