Канабис в Рациария

Голямо количество канабис и система за напояване на растенията са иззели полицаи от РУ-Видин. 17 стръка с височина от 120 до 220 см и около 6 кг зелена полусуха листна маса са иззели служители на районното управление в хода на проведена специализирана операция за противодействие на наркопрестъпленията, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Тревата е индикирала на канабис при полевия наркотест. Насажденията били установени в местността „Рациария“, в землището на с. Арчар. На мястото разследващите открили и иззели поливна система, ползвана за напояване на растенията – полипропиленови тръби, електронен таймер и помпа за изпомпване на вода от намиращ се в близост естествен водоизточник. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс. (снимки). Припомняме, че на 1 октомври в гориста местност в същия район видинските криминалисти заловиха жител на Арчар в момент на обработка на конопени растения и иззеха 35 кг канабис.

37-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил – чужда собственост, под въздействието на наркотични вещества, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 16 октомври в ж.к. „Химик“ униформени спрели за проверка „Фолксваген Голф“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на метадон. Той дал и проби в ЦСМП. По случая е образувано досъдебно производство.

400 къса цигари без бандерол са иззели вчера полицаи от видинчанин, спрян за проверка на ул. „Христо Ботев“ в града. На мъжа съставили акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая в районното управление е образувана преписка по чл.234 от Наказателния кодекс.

Вчера, малко след 11 часа, по пътя между селата Синаговци и Водна, полицейски служители засекли 53-годишен от с. Раковица, който управлявал нерегистриран по надлежния ред товарен автомобил „ГАЗ“. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

На 16 октомври в 11.15 часа постъпил сигнал за пожар в къща на ул. „Общинска“ във Видин. Пристигналият на адреса екип потушил пламъците. Причината – късо съединение в пералня. Огънят унищожил пералнята, сградата била спасена.

Снимка: Пресцентър на МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!