Остават в ареста четиримата крадци

С определение от 26.10.2023 година, състав от Окръжен съд – Видин, взе мяркa за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение и на четиримата обвиняеми – Р. А. А., Р. Б. И., Ц. В. И. и И. Т. Б., обвинени в извършване на грабеж, съобщиха от Пресцентъра на Съда.

Производството по делото е образувано по искане на Окръжна прокуратура – Видин за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по досъдебно производство по описа на РУ Кула за извършено престъпление по чл.199, ал.1, т.2 и т.4 във вр. с чл.198, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1, буква „а“ и „б“ от НК за това, че на 23.10.2023 г. за времето от 20,00 часа до 22,00 часа в с. Макреш, обл. Видин на при условията на опасен рецидив след предварителен сговор да вършат кражби и грабежи, четирите лица са отнели чужди движими вещи – сумата от около 19 000 лева и 1 мобилен телефон от владението на Н. М. Н., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила чрез притискане на гърло и заключване в стая. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години.

След като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, докладчикът по делото – съдия Валя Младенова прие, че съществува обосновано предположение, че лицата са извършили деянието, в което са обвинени и има реална опасност, същите да се укрият или да извършат друго престъпление, и прецени, че единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо обвиняемите е „задържане под стража“. Определението подлежи на незабавно изпълнение.

Постановеният съдебен акт може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – София в тридневен срок от днес.

Снимка: Пресцентър Съд Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!