Ремонтът на „Панония“ – изявление на и. д. кмет на Община Видин Юлиян Петров

„По повод всички обвинения и спекулации, свързани с ремонта на бул. „Панония“, които отправят към мен бившият кмет на Община Видин д-р Цветан Ценков и лицата Генади Велков и Мартин Дончев, държа да информирам жителите на Видин, че ремонтните дейности по обекта са спрени две седмици преди встъпването ми в длъжност на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Видин.

На 25 октомври т.г. с констативен протокол от Община Видин, който Ви предоставяме, временно изпълняващата длъжността кмет Цветомира Илиева, заместваща д-р Цветан Ценков, е констатирано, че по бул. „Панония“ не се работи, липсва техника, механизация и работници на фирмата-изпълнител. Установено е, че изпълнението на строително-монтажните дейности е 19,4%.

След встъпването ми в длъжност, назначих друга комисия, която потвърди констатациите. Всичко, което е могло и е трябвало да се предприеме като действия от страна на досегашното ръководство на Общината, управлявана от д-р Цветан Ценков, е проспано.

Срокът на договора за бул. „Панония“ е 30.10.2023 г. – изпълнението обаче е 19,4%. В момента трябва да се подготви проверка съвместно с надзорник, фирмата-изпълнител и комисия от Община Видин, след което Общината може да предяви своите искания за неустойки към фирмата-изпълнител. Въпросът е как днес жителите на Видин и Общината да не бъдат ощетени заради недобросъвестни действия или бездействия.

Не изключвам възможността досегашният кмет д-р Ценков и администрацията да са разписали акт на фирмата за прекъсване на строителните дейности, с което да печелят време и да намират причини за отлагане на строителството във времето, а впоследствие да приемат обекта без забележки. Подобни примери във Видин има и назад във времето. Споделям тревогите на гражданите за случващото се с бул. „Панония“ и зная, че са основателни притесненията им този обект да не повтори съдбата на надлеза, който чакахме 15 години. Отговорността обаче за всичко това е на досегашното ръководство на Община Видин в лицето на Ценков.“

Констативният протокол:Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!