Дрога във Видин, канабис в Брегово, друсан шофьор в Бойница

Три пакета с близо 223 грама сух канабис иззели снощи служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин. По случая задържали двама жители на областния град, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Те били засечени около 22.10 часа пред жилищен блок в ж.к. „Строител“ непосредствено след като 32-годишнен предал на 20-годишен картонена кутия. В нея криминалистите открили три пакета с общо 222.72 грама зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Мъжете били приведени в полицейския арест за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс.

Вчера, в условията на неотложност, криминалисти от РУ-Видин предприели претърсване в частен имот в гр. Брегово, обитаван от 38-годишен видинчанин. Там открили и иззели три конопени растения с височина от 70 до 110 см. Листната маса реагирала на канабис при полевия наркотест. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 24 юни около 14.05 часа по пътя в посока с. Бойница униформени спрели за проверка лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 24-годишен жител на селото. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата му реагирала положително на амфетамин. Той дал и проби за медицинско изследване във ФСМП-Кула. Превозното средство – собственост на водача, било иззето по надлежния ред. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

На 24 юни около 16.20 часа в с. Орешец полицейски служители засекли жител на с. Медовница, който превозвал с каруца дърва без контролна горска марка. Униформените съставили на мъжа акт по Закона за горите. По случая в

error: Content is protected !!