Лазерно шоу събра хиляди във Видин

Само панаира може да събере повече хора, отколкото бяха тази вечер във Видин! Паркингът пред „Баба Вида“ и близките улици бяха запълнени с коли. Хората с радост зарязаха телевизорите заради истинската култура наживо. Мястото пред крепостта сякаш беше тясно за всички желаещи да гледат… На Петровден и в Деня на Дунав!

Днес, 29 юни, 14-те страни от басейна на река Дунав празнуват деня на най-големата речна система в Европа, заедно с хората и дивата природа, които разчитат на нея. Тези държави са: Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия, Черна гора, Румъния, България, Молдова, Украйна. През 2024 година отбелязваме 30 години от подписването на Конвенция за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на река Дунав и 20 години Ден на река Дунав, съобщават от Басейнова дирекция „Дунавски район”. За поредна година мотото на кампанията по повод 29 юни е „Да пазим Дунав син“. Отбелязва се от 29 юни 1994 г., когато 13 държави и Европейската комисия подписват международната Конвенция за опазване на река Дунав. За първи път Денят на Дунав се чества през 2004. С интересни фестивали по бреговете на реката, публични срещи и забавление, образователни събития отдават почит на Дунав, на нейните народи и напредъка, който е постигнат.

Любителите на театралното изкуство препълниха Летния театър в „Баба Вида“, за да се насладят за пореден път на актьорите от Видинския драматичен театър и постановката „Убийство в първа класа“ на режисьора Евгени Будинов:

в 3, сн 4


Уникално светлинно шоу с фантастично съчетание на музика, светлинни ефекти и 3D Mapping подариха организаторите от Община Видин и Event Masters на всички ценители на красивото. Пред крепостта „Баба Вида“, на брега на река Дунав.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!