Осъдиха двама за трафик на мигранти през границата на България

С наложени наказания Районна прокуратура – Видин приключи две дела за опити за незаконно превеждане на мигранти през границата на страната, извършени от чуждестранни граждани, съобщават от институцията.

Гражданинът на Литва М.Р. е осъден на 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за опит за незаконно превеждане на 33-ма сирийци през границата на страната от България в Румъния. Престъплението е извършено на 14.05.2024 г. на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат. Всички мигранти били без валидни документи за самоличност и без адресна регистрация в България. Сред тях имало и 12 непълнолетни лица. За превеждането им през границата осъденият М.Р. използвал товарен автомобил с литовски регистрационни номера. В прикаченото към него ремарке бил изграден тайник. Деянието е останало недовършено поради намеса на граничните служители от ГПУ – Видин и задържането на извършителя.

За същото престъпление е наложено наказание на турския гражданин С.Ч. На 07.06.2024 г. той направил опит да преведе през границата на страната на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат сирийците К. Х. и непълнолетния Х. Д. без разрешение на надлежните органи на властта. За целта обвиняемият използвал моторно превозно средство с турски регистрационни номера, собственост на чуждестранна фирма. На извършителя на престъпното деяние е наложено наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години и 6 месеца.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!