Изгорял комбайн в Цар Петрово, бракониери в Дунавци

Общо 10 кубика дърва (цер) без контролна горска марка установили вчера полицаи от РУ-Видин при извършени проверки на два частни адреса в гр. Дунавци, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Пристигналите на място горски служители съставили на стопаните актове по Закона за горите. По случаите в районното управление са заведени две преписки по чл.235 от Наказателния кодекс.

За времето от 5 часа на 8 юли до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 21 сигнала (четири от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 209 лица и 161 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 20 акта и 38 фиша.

На 8 юли в 14.30 часа постъпил сигнал за запален комбайн в землището на с. Цар Петрово. Причината за пожара – техническа неизправност. Пристигналият на мястото екип на РСПБЗН-Кула потушил пламъците, които унищожили селскостопанската машина и около 40 декара пшеница.

Снощи, след постъпил сигнал в 21.55 часа за необходимост от оказване на техническа помощ екип на РСПБЗН-Кула е отстранил дърво, паднало на пътното платно на пътя Видин – Кула.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!