Община Макреш възстановява поливното земеделие

С близо 8,5 милиона лева реконструират съоръжения на „Напоителни системи“ – Видин, съобщиха от европейския Областен информационен център във Видин. С два проекта по процедура „Проектни предложения от „Напоителни системи“ ЕАД за възстановяване на съществуващи хидромелиоративни съоръжения за напояване“ на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 (ПРСР) се осигурява реконструкция и модернизация на дюкер „Видбол“ и главен напоителен канал М-2 и канал Р-12 към напоителна система „Рабиша“ в землището на с. Толовица, с. Макреш, с. Шишманово – община Макреш. Дюкер „Видбол” е основно съоръжение от напоителна система „Рабиша“, изградено на Главен напоителен канал М-2. Дюкерът е с дължина 2 787 m. Проектиран е и изграден за напояването на 45 919 дка.

Договорите по двата проекта на държавното дружество „Напоителни системи“ са сключени в края на изминалата година и трябва да приключат през октомври 2025 година. През 2023 година в област Видин е започнало изпълнението на проекти на обща стойност 47 426 403 лева, от тях финансирани по ПРСР за 31 017 617 лева.

С подкрепата на тази програма, чрез договорите от миналата година, се осигурява привличане на средства за закупуване на земеделска техника, за оборудване и машини в преработвателни предприятия, за ремонтни и рехабилитационни дейности в инфраструктурата на малките общини в област Видин.

Снимката е илюстративна

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!