Вторник, 12 Ноември 2019
 

Дунав мост Видин-Калафат и „Зелена Европа”, 13.06.2012

        Ученици от Полша и България, обединени от проекта „Зелена Европа зависи от нашето еко съзнание”,  се запознаха с опазването на водата и околната среда при изграждането на моста между Видин и Калафат.

   Тийнейджърите от училище „Станислав Тажик” от  гр. Тарновскиe Гори и Гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков” във Видин бяха впечатлени от разработения план за постоянен екологичен мониторинг при изграждането на трансграничния пътен и железопътен мост, представен им от Елка Георгиева, зам.-управител на област Видин. Фирмата-изпълнител на моста между Видин и Калафат – FCC Construccion полага ежедневни грижи за опазването на въздуха, водата, почвата, растителния и животински свят и др. Контролът от различните държавни институции е постоянен.

   Това е вторият пореден проект, който се реализира от двете училища. Целите му са насочени, както към чистотата на река Дунав и запазване на екологичния баланс в реката и на брега, така и към проблеми на енергийната ефективност,  рециклирането и депонирането на отпадъци.

 
EU
44205