Австрия

Линц

Нибелуншки мост

Мостът Нибелунгите пресича река Дунав от Hauptplatz (централния площад), който бил по онова време версия на Checkpoint Charlie Линц. Мостът Нибелунгите с двете главни сгради е единственият архитектурен план на Хитлер, осъществяван някога в Линц.

След Нибелуншки мост ще видите известния Hauptplatz, в центъра на който площад е Dreifaltigkeitssäule, колоната Trinity, издигната през 1723 г. от държавите от Горна Австрия да благодарят на Бога за това, че е запазен Линц от три последователни опасности: през 1704 годин – от турското нашествие, 1712 – от огъня и 1713 – от чумата. От другата страна на моста можете да видите Ars Electronica Center

ЖП мост Линц

ЖП мост Линц е един от мостовете над река Дунав в Линц при км 2,133.90. Това е част от пътя на комуникацията между Mühlkreisbahn и западната железница. Въпреки името си, той се използва главно от автомобилния трафик и е бил затворен за трафика само по време на полагане на кабели.

Кремц

Мостът Кремц е автомобилен мост. Изграден е от стомана.

Фотограф: Peter Turkics

Виена

Флоридсдорф мост

Флоридсдорф (Floridsdorf) е пътен мост над река Дунав във Виена, който свързва двата виенски квартали Бригитенау и Флоридсдорф. Той разполага с две платна в двете посоки. Downstream има пет метра широка пешеходна пътека, вело- писта и трамвайни линии. Сегашният мост е с обща ширина 31,4 м. Автомобилен мост, изграден от стомана.

Бригитенау мост

Бригитенау (Brigittenau) мост е автомобилен с шест ленти за движение. Има пешеходна и велосипедни алеи и се характеризира с червения си цвят. Той свързва двата виенски квартали Бригитенау и Флоридсдорф. Мостът е отворен за движение от 1982. Изграден е от стомана.

Остбан мост

Остбан (Ostbahn) мост е железопътен мост във Виена. Той свързва кварталите Simmering и Leopoldstadt през Дунавския канал. Построен е през 1870 г., 1945 е разрушен по време на войната и накрая възстановен през 1946 година. Изграден е от стомана.

Аугартен мост

Аугартен (Augarten) мост се намира над Дунавския канал и свързва втори с 9 район. Това е първият мост, който е възстановен след Втората световна война.

Augartenbrücke
error: Content is protected !!