Препълнена зала посрещна Мая Манолова

Соня Мачорска

По покана на граждани от дунавския град бившият Омбудсман посети Видин и учреди първия клон на Изправи се.БГ в страната. „За нас е много важно първият клон на гражданската платформа „Изправи се, България!“ да бъде в Северозапада, защото насърчаване развитието на този регион е приоритет за нас.

Днес беше открита и първата мобилна приемна, за която се бяха записали десетки граждани. Манолова, с част от юридическия си екип, определи основните насоки на дейността: защитаване на Малките от Големите, малкия бизнес от административния рекет; гражданите – от тежката администрация; малките собственици на земи от големите земеделски фирми-акули ; пациентите – от лошото здравеопазване; потребителите – от монополите. Целта е да се обединяваме и подкрепяме, когато отстояваме общи каузи. Във Видин те са няколко: медицинските сестри и специалисти и техните заплати; спасяване на Видинската болница; некоректни работодатели (като „Титан АС“ и др.)

„Ние сме тук, за да подкрепим всяко справедливо искане. Успяхме с няколко казуси, трябва да успеем с всички!“ – каза още Манолова.

Video: Facebook Sonya Kirirlova Machorska

www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6611302035767857152/

error: Content is protected !!