Закриват Неврологичното във Видин

Соня Мачорска

От понеделник, шести януари, Неврологично отделение във Видинската болница „временно“ спира дейността си. В момента пациентите се пренасочват към други отделения (по-голямата част от тях имат съпътстващи заболявания). Една от причините за затваряне на Отделението е липсата на лекари.

Прекратяват се трудовите договори на шест санитарки, които отиват на Борсата, на един лекар и пет медицински сестри в пенсионна възраст, на две сестри, които работят на договори в медицински центрове. Останалите пет медицински сестри се пренасочват към други отделения, където има недостиг на такъв медицински персонал. Втората действаща лекарка в неврологично отделение (с две специалности) е била командирована там и сега се връща в Психиатрията, където също има недостиг на лекари.

Трима лекари от Неврологията напускат отделението през август миналата година поради ниското заплащане и нежелание на болничното ръководство да увеличи заплатите им, както и поради тежкия график, който физически трудно покриват (включително дежурствата в „Спешна помощ“).

error: Content is protected !!