Отсрочват закриването на Неврологичното във Видин

Соня Мачорска

Вместо от днес, Неврологично отделение във Видинската болница отсрочва изписването на пациентите за 10 януари. Нови болни не се приемат, а ще се пренасочват към Ломската болница. Както писах преди два дни, една от причините за предстоящото затваряне на Отделението е липсата на лекари. Междувременно, след публикацията и хилядите й споделяния, Кметът на Общината д-р Цветан Ценков излезе с изявление във Фейсбук, че „Ако министърът на здравеопазването Кирил Ананиев реагира и отстрани ръководството на МБАЛ „Св. Петка“ и временно постави прокурист, има огромен шанс за стартиране на оздравителен план…“

От днес трябваше да се прекратят се трудовите договори на шест санитарки, които отиват на Борсата, на един лекар и пет медицински сестри в пенсионна възраст, на две сестри, които работят на договори в медицински центрове. Останалите пет медицински сестри се пренасочват към други отделения, където има недостиг на такъв медицински персонал. Втората действаща лекарка в неврологично отделение (с две специалности) е била командирована там и сега осе връща в Психиатрията, където също има недостиг на лекари.

Трима лекари от Неврологията напускат отделението през август миналата година поради ниското заплащане и нежелание на болничното ръководство да увеличи заплатите им, както и поради тежкия график, който физически трудно покриват (включително дежурствата в „Спешна помощ“).

error: Content is protected !!