Четирима зад решетките за канабис

Соня Мачорска

Четирима души са задържани в хода на специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в област Видин, съобщават от Пресцентъра на ОД на МВР във Видин. Полицаите са иззели сух канабис и амфетамин, образувани са две досъдебни производства за наркопрестъпления.

В акцията са участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин и колегите им от районното управление в града.

В село Мали Дреновец униформени спрели за проверка лек автомобил „Ауди“ с видинска регистрация, шофиран от криминално проявен 35-годишен жител на областния град. В превозното средство открили и иззели 90 грама зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест, електронна везна и парична сума. Последвало претърсване в частен имот в село Лагошевци, ползван от мъжа. Там, в стопанска постройка, установили и иззели още 100 грама сух канабис.

Видинчанинът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата на разследващите по случая продължава, в областната дирекция е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Снощи, в условията на неотложност, служители от РУ-Видин извършили претърсване в апартамент в к-с “Бонония“. В жилището установили четирима мъже и една жена. В коридора намерили пакетче с 0.56 грама зелена суха листна маса, а в една от стаите – 22 грама бяло прахообразно вещество и около 42.80 грама зелено-кафява листна маса. При полевия наркотест белият прах индикирал на амфетамин, а тревата дала реакция на канабис.

По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани трима криминално проявени – 24-годишен от Белоградчик и двама видинчани, на 21 и 22 години. Разследването продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!