Петима задържани в Арчар за антики и тютюн

Соня Мачорска

Античен каменен корниз (вероятно от Рациария) и четири антични монети, металотърсач, незаконно отсечени дърва и тютюн без бандерол са сред иззетите вещи. В резултат от спецоперация, проведена в село Арчар, са задържани петима, образувани са пет досъдебни производства и пет преписки, съобщават от Пресцентъра на Областна дирекция на МВР във Видин. Действията са осъществени от служители на РУ-Видин, участък „Арчар”, Пътна полиция–Видин и Зонално жандармерийско управление-Монтана, под надзора на Окръжна прокуратура-Видин.

На 19 февруари, от 9 до 18 часа, служителите на реда провеждат специализирана операция за противодействие на битовата престъпност на територията на село Арчар, общ. Димово. Полицейските действия са осъществени под надзора на Видинската прокуратура. Проверени са 193 души (от тях 20 лица от криминалния контингент) и 142 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения са съставени 22 акта и 14 фиша.

В хода на операцията са образувани пет досъдебни производства и пет преписки. Две от досъдебните производства са образувани по чл.278 от Наказателния кодекс (незаконно държане на културно-исторически ценности), а три – по чл. 234 от Наказателния кодекс (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Заведени са четири преписки по чл. 235 (съхранение на незаконно добита дървесина) и една – по чл. 234 от Наказателния кодекс. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани петима местни жители.

Разследващите са иззели част от античен каменен корниз, който не е идентифициран и регистриран по съответния ред; четири антични монети и металотърсач; 9 кубика дърва без контролна горска марка и документи за произход и нарязан тютюн без бандерол.

Работна среща с Боряна Георгиева – кмет на Арчар, проведоха комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“, главен инспектор Мирослав Милков – началник на РУ-Видин, главен инспектор Малин Ницов – началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция и главен инспектор Деян Цолов – началник на полицейския участък в селото. Между полицията и кметството комуникацията е постоянна, подчерта Боряна Георгиева. Тя изрази готовност, в рамките на възможностите на местната власт, да съдейства на служителите на реда по въпросите, свързани с опазването на обществения ред, сигурността и спокойствието на жителите на селото.

Снимки: Пресцентър ОД на МВР – Видин

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!