Манолова за Бойка и Бойко

„Сега хората са на страната на Бойка, сестрата, която беше на прозореца, а не на Бойко. Бойка срещу Бойко. Симпатиите, уважението, респекта на хората печели Бойка, а не Бойко“. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова за окупацията на парламента от протестиращите медицински сестри, с които тя прекара повече от шест часа, съобщиха от Пресцентъра на Формацията .

„От 1 март миналата година съм със сестрите. Бях с тях в Стара Загора, в Казанлък, в Кюстендил, във Враца, във Видин. Подкрепям ги и сега. Те от една седмица са на палатков лагер под прозорците на властта и никой не ги видя – нито здравният министър, нито премиерът. Затова се наложи тази смела жена да се качи на прозореца, за да я види Борисов, да я види България“, допълни Манолова.

Относно твърденията на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, че медицинските сестри имат нови изисквания, Манолова категорично заяви, че това не е вярно. „Исканията на сестрите са известни на здравния министър и на премиера, тъй като протестите са от една година и няма нови искания. Исканията са повтаряни и тяхното изпълнение е обещавано, обещавано. Нищо обаче не се е променило. В страната медицински работници показват фишове за заплати за 600-650 лева“, обясни Манолова и допълни, че сред исканията на медицинските сестри е професията им да е защитена, по-високо заплащане, възможност за медицински практики, по-добро заплащане на нощния труд.

„След кризисната ситуация, заедно с адвокатите, които представляват синдиката на медицинските сестри, отидох при сестрите в Народното събрание и оформихме споразумение с техните искания. Споразумението бе изпратено до зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева“, допълни председателят на Гражданската платформа.

Манолова допълни, че Българският лекарски съюз не е подкрепил действията на медицинските сестри, защото това е похват на властта – да настройва съсловие срещу съсловие, лекари срещу сестри, хора срещу хора. „Властта демонстрира пренебрежително, унизително и цинично отношение към медицинските сестри. Управляващите не си дават сметка, че няма да има медицински сестри, които да се грижат за тях“, каза Манолова.

Относно обявеното от премиера Бойко Борисов намаление на природния газ с 40% и очакванията на хората и техните сметки за парно и газ да бъдат намалени, Манолова заяви, че за крайните потребители намалението няма да е в такъв размер. „Тези 40% не са 40%, те са 40% за месец март, а за предходните месеци е по-малко. Това намаление от август месец няма да е веднага, не се знае кога ще е и няма да са 40%, а ще са по-малко. Сега ще тупат топката, ще създават работни групи и ще променят закони и наредби, докато хората забравят и тези 150 млн. лв. ще отидат за енергийните дружества и за големите фирми. Потребителите отново ще бъдат излъгани“, каза Манолова.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!