Проверяват пътниците от София за коронавирус

Медицински екипи и доброволци от Община Видин мерят от днес температурата на пристигащите пътници с безконтактни термометри, съобщиха от Пресцентъра на общинската администрация.

Мярката за превенция на разпространението на коронавирус бе предприета, след като вчера Общинският кризисен щаб взе решение на свое заседание. Тя се отнася за проверка на пристигащите автобуси и влакове от София. Изготвен е график, по който ще се работи ежедневно в периода на обявеното до 29 март извънредно положение в страната. Борислава Борисова, зам.кмет по хуманитарни и социални дейности, отговаря за организацията на процеса.

Медицинските специалисти от направление „Социални услуги и здравни дейности“ към Община Видин се включват доброволно в инициативата, давайки своя принос в борбата с коварния вирус. Ако се установи повишена температура при някой от пътниците, той се насочва към общопрактикуващия лекар или към Центъра за спешна медицинска помощ.

Своеобразният филтър не се прилага за влизащите в града нито от останалите входни артерии на Видин, нито за останалите превозни средства, в които пристигащите са значително повече.

Снимка: Община Видин

error: Content is protected !!