Монтират термокамери на ГКПП Дунав мост Видин-Калафат

Соня Мачорска

Главен комисар Светлан Кичиков, директор на Гранична дирекция „Гранична полиция“ към МВР лично оглави започналата късно снощи инспекция на гранично-пропускателния пункт на моста, продължила до ранните часове на днешния ден. Проведените разговори между българските власти и унгарската страна ускориха пропускането на нашите сънародници, пътуващи към България. Трафикът на ГКПП -Дунав мост Видин-Калафат е интензивен, създадена е необходимата организация за прецизен контрол. Анкетират се всички, които трябва да бъдат карантинирани в домашни условия за 14 дни. С всеки един преминаващ през пункта служителите на Гранична полиция и Районната здравна инспекция провеждат беседи. Екипите действат по утвърдената процедура. Служителите разполагат с лични предпазни средства (маски и ръкавици), съобщи главен комисар Светлан Кичиков. Той уточни, че термокамерите на ГКПП-Калотина вече са поставени, а днес започва поставянето на такива и на пункта при Видин.

Тази нощ през Дунав мост Видин-Калафат са преминали само два автобуса с български граждани, пътуващи по редовни линии от Германия. Товарните автомобили, които пристигат, са от различни държави в Западна Европа.

За автобусите от редовните линии и товарните автомобили е осигурен конвой до крайната точка на пътуването им на територията на нашата страна. Само през вчерашния ден е имало 7 конвоя. Всеки един от тях е включвал между 30 и 40 автомобила. Граничните полицаи се справят добре, категоричен бе главен комисар Кичиков.

В инспекцията тази сутрин участва и Управителят на област Видин Момчил Станков. Той уточни, че поставени под домашна карантина в област Видин до момента са 102 души. Няма болни от коронавирус.

Снимки: Пресцентър МВР

error: Content is protected !!