БЧК ще раздава храни на крайно нуждаещи се хора

Соня Мачорска

От понеделник, шести април, Български Червен кръст започва раздаването на пакети с хранителни продукти, съобщи Цветелина Петрова, директор на Организацията във Видин. Индивидуални пакети с общо тегло 30 кг ще бъдат раздадени на 705 лица от област Видин. В национален мащаб са 41 000 човека. Предвид извънредното положение, храните ще са оформени като индивидуални пакети и ще се доставят на място, а няма да се организират пунктове за раздаването им, както в други случаи.

Раздаването на хранителни продукти по Оперативна програма „Храни за крайно нуждаещи се“ е стартирала през декември 2019 и приключила в края на февруари 2020. Остатъчните количества, нераздадени по различни причини – неявяване, смър и др., сега се разпределят отново от службите „Социално подпомагане“.

Хранителните пакети ще бъдат раздавани от 6 до 16 април 2020 година. Всеки един от тях съдържа: брашно, ориз, варива, консервирани храни, спагети, олио и др. За раздаване на хранителните пакети ще бъдат мобилизирани всички доброволци от Младежкия авариен екип на БЧК в област Видин.

error: Content is protected !!