Отварят пазара във Видин

След указания на здравния министър за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производство на фуражи, със заповед на кмета на Общината д-р Цветан Ценков, се възобновява дейността на местното тържище, считано от утре, 8.04.2020 г., съобщиха от Пресцентъра на институцията.

Решението за затварянето му от 19.03.2020 г. беше част от превантивните мерки, които Община Видин предприе във връзка с борбата срещу разпространението на COVID-19 и в условията на обявеното извънредно положение в цялата страна.

Със заповедта на Видинския кмет е запознат управителят на Общинско предприятие „Пазари и паркинги“, който трябва да създаде организация за спазване на противоепидемичните мерки, като не се допуска струпване на хора.

Нарежда се и еднопосочно движение в рамките на територията на Общинския пазар, а така също и контролиран достъп на клиентите. Необходимо е да се спазва дистанция от минимум два метра между продавачите, които задължително трябва да носят предпазни средства.

Ежедневно ще се прави дезинфекция на пазара, а наемателите на общинските обекти не бива да допускат вторично замърсяване с предлаганите хранителни ппродукти.

Със заповедта са запознати областният управител на Видин, директорите на Областната дирекция на МВР и Регионалната здравна инспекция.

Снимка: Пресцентър Община Видин

error: Content is protected !!