Здравният министър Ананиев посети Видин и Орешец

„В момента предвиждаме, заедно с ръководството на болницата, вътрешно преструктуриране на персонала, така че да се покрие липсата на кадри в отделенията, които в момента не са доокомплектовани. На второ място, вчера пуснах едно писмо до всички регионални здравни инспекции, с апел да се обърнат към лечебните заведения в техния регион и при възможност да осигурят персонал, който да го пренасочим към видинската болница. Много разчитаме и търсим възможности и за хора, които по собствено желание да дойдат да помагат на персонала“.

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след проведената работна среща с част от членовете на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация във Видин. В срещата участваха: областният управител Момчил Станков, директорът на РЗИ-Видин д-р Владински и прокуристът на МБАЛ „Света Петка“ д-р Найденова. Министър Ананиев допълни, че утре ще се изследват отново деветимата заразени от персонала на неврологичното отделение и на по-късен етап, когато се докаже, че са здрави, те ще се върнат на работа.

„Аз съм убеден, че можем да подсилим спешната помощ във Видин, която да транспортира пациентите в други болници в региона – Лом, Враца, Монтана. Но в никакъв случай няма да оставим хората без здравни грижи“, отбеляза Ананиев. Той увери, че Министерство на здравеопазването прави всичко възможно, за да подкрепи видинската болница и съобщи, че предстои лечебното заведение да получи нов скенер. От изявлението на здравния министър стана ясно, че при нужда, пациенти ще се транспортират в други болници, ако не бъде намерен необходимия персонал за видинската болница.

Министърът на здравеопазването, областният управител и директорът на РЗИ-Видин посетиха Дома за стари хора в село Гара Орешец. Там те получиха уверението на персонала и домуващите, че вече са по-спокойни, спазват се всички противоепидемични мерки и че за персонала има нужните предпазни облекла.

Снимки: Пресцентър Областна администрация Видин

error: Content is protected !!